NË MOMENTIN E VDEKJES

0 907

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Çdo njëri kalon nëpër etapa të ndryshme të jetës së tij.Bile sikur është e natyrshme
që njeriu të vije duke u përmirësuarë.kështu ishin shumë gjenerata edhe gjenerata e
artë e gjithë njerëzimit ata që paten fatin të jetojnë në kohën e muhamedit a.s .Nuk
ishin ata vetëm arab por kishte shumë të tjerë…
Kur u hapë lajmi sek a ardhur një njëri që pranon shpallje nga Allahu i lartësuar
ëpak ënjerëz e besonin prej tyre isha edhe unë-Thotë Amri1.shiko nga fragmentete…
Bile nga propagandat që ia nënin mushrikët urrejtja e njerëzve e sidomos të rinjëve
dhe atyre që kuptonin sadokudo diçka ishte shumë e madhe ndaj Islamit dhe
Muhamedit a.s.këtë e bënin derisa njoftoheshin direkt me Islamin dhe me
Muhamedin e nderuarë.Në këtë gjendje mjeruese ishte edhe ky njëri i tregimit tonë.
Ndjejnte urrejtje të madhe për Muhamedin a.s dhe dëshiren për ta takuar nënçmuar
dh embytur krejt muhamedin a.s e kishte hsprehur para njerëzve .Këtë e kishte
dëhsir ëtë flatë dhe mundohej t abënte këtë gjë të shëmtuarë.Ai mendonte se
kënaqësija më e madhe për të është mbytja e Muhamedit a.s.
Këtë e gjemë edhe në vet fjalët e tij:Isha armiku më i madhë i Të dërguarit të
Allahut më dukej se askush nuk e urrente më shumë se unë dhe në atë kohë nuk
do të kishte kënaqësi më të madhe për mua ve çse ta mbysja Muhamedin a.s.
Pas një periudhe ndryshon pamja krejtë në të kundërten.Pasi që takohet direkt me
Muhamedin a.s kthimi prje 180 shkallve i ndodhi edhe këtij sikurse shumë të
tjerëve.Bile në momentin kur duhet të betohej për pranimin e Islamit ishte njëri prej
atyre që këroi me ngulim vendosëshmëri t ëplotë që t’i falën gabimet.e tërhoqi dorën
derisa betohej duke kërkuar nga Muhamedi a.s garantimin për faljen e mëkatëve.Kur
Muhamedi a.s e përgëzoi për këtë ai vetë e dëshmon se njëri më i dashur në
sioërfaqen e tokës për të ishe Muhamedi a.s..Nuk ngopej me t ëpamurit dhe të
ndejturit me të ngase e donte së tepërmi. Dhe thotë:
”Për mua atëherë nuk kishte njeri më të dashurs e të dërguarin a.s si dhe më të
madh se ai në sytë e mi.Unë nuk mundësh t’i ngope sytë e mi me të për shkk të
rrespektit që kisha ndaj tij”.E dëshironte që të kishte vdekur në atë gjendje edhe pse
ka jetuar ende pas jetës së Muhamedit as. Dhe ka kontribuarë mjaftë për rrugën e
drejtë.Ishte në poste e vende kyqe të udhëheqësisë islame dhe i frigohej shumë
kësaj kohe derisa ishte udhëheqës se mos ka bërë ndonjë lëshim.
Qante nga friga dhe rrespekti për Allahun .

Ky është nj ëpejsazh i atyre që do ta gëzojnë xhenetin shpërblimin e Allahut.
Në moshen e pleqërisë ishte i shtrirë në shtaratin e vdekjes.Shumë i sëmurë dhe i
shkonin për vizitë shumë njerëz.
Njëri ndër vizitorët e tij tregon se si kishte rastisur të jetë prezent derisa qante dhe
ne bisedë e sipër me të duke ipërkujtuar veprat e mira të tij ai prap ndijente
zbrazëtirë dhe frigohej e qante.”ai qau shumë e pastaj e ktehu kokën kah
muri.Dëneste së qari .I biri i tij i tha O baba çfar ke! A nuk të ka përgezuar

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy