ALLAHU IA FALI DHE IA MBULOI

0 942

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Në kohën e hershme të Musaut a.s. ndodhi një thatësirë e madhe që nuk mbahej
mendë të kishte ndodhur më herët.Shumë thatësirë sa qe të mbjallurat e bimë u
thanë bagëtia filloi t ëngordhë kurse edhe njërëzimit I kanosej rreziku I madhë
sepse I kaploi urija dhe etje e madhë pëër shkakë të mungesës së ujit.
U mblodhën disa njërëz dhe hskuan te Musau a.s dhe I thanë:O Musa lute Zotgi
tëndë q ëtë lëshoi shi nga qielli se mbaruam mundë të vdesim të gjithë.Po u th
amusau a.s tubohuni të gjithë në një vendë dal edhe unë dhe I drejtohemi Allahut
të lartësuarë.U mblodhën rreth 70 mijë veta dhe Musau a.s filloi të lutet për shi.Ai
lutej e popullata thonin amin.Por shiu nuk binte.
Musau a.s ishtë njëriu I dytë që fliste direkt me Allahun pasiqe me Të ka biseduar
edh eMuhadmei a.s.Iu drejtua Allahut xh.sh. musau a.s me lutje O Zot!Përse nuk po
nalëshon shiun megjithëse u lutëm!
Zoti I tha:O musa nuk do të bije shi pasi në mesin tuaj ëhstë një njeri I cili ka dyzet
vite që bënë gjynahe-mëkate pa iu skuqur fëtyra njëherë prej Meje.Nuk do të bije
shi derisa ai të dalë nga mesi ijuaj. Vetëm kur të dalë do të bjerë shiu.Atëherë
Musau I mlodhi të gjithë njerëzit dhe ju tha”Nuk do të bjerë shi derisa të largohet
prej nesh njeriu që për dyzet vite bën gjynahe pa u penduarë.”
Njëriu që kishte dyzet vite pa u penduar shikoj njëherë në të majtë pastaj në të
dajtë se mos po dilte dikush tjetër por jo.kur pa që nuk lëvizi kush e kuptoi që flitej
për të.Në ato çaste të vëhstira për të filloi të flasë vetëmevete.”O Zot! Ka dyzet vite
që nuk të bindem.kamë bërë gjynahe ,Ti më ke mbuluarë dhe njerëzit nuk më kanë
marrë vesh.

O Zot po të dalë tani, do të dalë I poshtruarë dhe nese nuk dalë do të
vdesim nga etja.O Zot Unë në këto momente pendohem për ato që kamë
verpruarë,prandaj më falë dhe më mbulo të metat!Në atë çastë filloi të bjerë shiu.
Musai I habitur e pyeti Zotin”O Zot si ka mundësi që ra shiu megjithëse nuk dolii
kush!O Musa Robi im që veproi gjynahe për dyzet vite u pendua me sinqeritet dhe
unë ia pranova pendimin,prandaj fillloi të bjerë shiu.
Musau a.s. iu lut:O Zot Te lutem më trego se kush ëhstë ai njeri”?Zoti iu
përgjiegjë.”O Musa Ai ka dyzet vjetë që bënë gjynahe dhe unë ia kamë
mbuluarë.tani që u pendua dhe I la gjynahet ta zbulojë dhe t aposhtrojë para
njerëzve?”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy