Kur e donë një grua burrin e saj?

1,289

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

– E pyeti një burrë një njeri të urtë dhe të mençur duke i
thënë: Si ta di se gruaja ime më donë?
– Iu përgjigj duke i thënë: Ajo nëse i vepron këto
katërmbëdhjetë vepra je i sigurt se ajo të donë.
– Burri tha: E cilat janë ato vepra?
-Iu përgjigj duke i thënë:
1. Ajo e do jetën tënde dhe i do ata që të dojnë.
2. Ajo nuk zemërohet kur e kundërshton në mendime.
3. Ajo ndikohet nga hidhërimi dhe pikëllimi jot.
4. Ajo gjithmonë tenton të krijon momente që me ty të flet.
5. Ajo këshillohet me ty çdo herë kur tenton që ta bën një
vepër apo të merr një vendim.
6. Ajo gëzohet për dhuratën që ia dhuron sa do qoftë ajo e
thjesht.
7. Ajo tenton që ta lehtëson gjendjen apo vullnetarisht të
vepron diçka nga veprat e tua.
8. Ajo pikëllohet kur ti mungon.
9. Ajo përkujdeset të vepron çdo gjë që ty të kënaq dhe nuk e
përsërit atë vepër që ty të hidhëron.
10. Asaj nuk i pengojnë të hyrat e tua materiale të dobëta.
11. Ajo i duron pengesat për hir tëndin.
12. Ajo tenton që të shoqëron në mendime dhe në preokupime dhe
tenton të depërton në botën tënde dhe të përkujdeset për punën
tënde.
13. Asaj nuk i vjen turp nga puna dhe veprimtaria jote.
14. Ajo të ndihmon që sa më tepër t’i afrohesh Allahut dhe ta
adhurosh dhe t’i nënshtrohesh Atij.
– Nëse këto vepra i vepron atëherë dije se ajo të donë.
Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Get real time updates directly on you device, subscribe now.